Bij het huis van de Vlaardingse loodgieter zijn zandzakken neergezet
NOS Nieuws

OM looft beloning uit voor gouden tip aanslagen Vlaardingse loodgieter

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 50.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever van de reeks explosies gericht tegen de Vlaardingse loodgieter. Dat heeft het OM vandaag bekendgemaakt.

Afgelopen maandag ging er opnieuw een explosief af bij de woning van de loodgieter in Vlaardingen die al maanden doelwit is van aanslagen. Er raakte niemand gewond.

Daarmee komt het totale aantal explosies en pogingen daartoe op 23, meldt het OM. "Dit roept een groot gevoel van onveiligheid op en heeft een enorme impact, niet alleen op het slachtoffer en zijn familie, maar op de hele buurt. De explosies moeten daarom stoppen."

Het OM schrijft dat er alles aan gedaan wordt om verdachten aan te houden en explosies te voorkomen. Dat is allebei meermaals gelukt: er zijn meerdere uitvoerders veroordeeld en met onder meer "maximaal gebruik van cameratoezicht en andere zichtbare en onzichtbare maatregelen" is het ook een aantal keer gelukt een explosie te voorkomen.

Opdrachtgever onbekend

De gemeente Vlaardingen heeft het huis van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan gesloten en de wijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Daarmee kan de politie iedereen in de straten rondom de woningen fouilleren.

De opdrachtgever van de reeks aanslagen is dus nog niet aangehouden. In een interview met Rijnmond zei de loodgieter zelf anderhalve maand geleden ook niet te weten wie erachter zit. "De reden zal zijn dat iemand me niet mag. Maar wie dat is? Ik weet het niet."

Om daar wat aan te doen looft het Openbaar Ministerie nu dus een beloning van 50.000 euro uit voor de gouden tip. Mensen die informatie hebben kunnen bellen naar de opsporingstiplijn van de politie (0800-6070) of het Team Criminele Inlichtingen: 088-661 77 34.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl