David Alaba geblesseerd op de grond
NOS Voetbal

Geblesseerde Alaba niet bij Oostenrijkse EK-selectie, maar is wel niet-spelende captain

David Alaba ontbreekt definitief bij de Oostenrijkse ploeg op het komende Europese kampioenschap in Duitsland. De geblesseerde aanvoerder ontbreekt in de selectie, maar zal als niet-spelende aanvoerder meegaan met het team, zo heeft de Oostenrijkse voetbalbond ÖFB bekendgemaakt.

"Het is natuurlijk heel jammer dat hij niet als speler beschikbaar is", liet bondscoach Ralf Rangnick weten. "Hij heeft laten weten dat het zijn uitdrukkelijk wens om, als dat mogelijk is, er alsnog bij te zijn. Daarom ben ik heel blij dat dat na goed overleg met zijn club Real Madrid gelukt is."

Alaba scheurde half december in het competieduel van Real Madrid tegen Villarreal zijn vooste kruisband in zijn linkerknie.

Naast Alaba ontbreken internationals Xaver Schlager en Sasa Kalajdzic door kruisbandblessures. Doelman Alexander Schlager van RB Salzburg is door een knieblessure ook niet beschikbaar.

Rangnick heeft Gernot Trauner wel opgenomen in zijn voorselectie. De Feyenoorder is een van de 29 spelers die zijn opgeroepen.

Tegenstander Oranje

Oostenrijk is op 25 juni de derde tegenstander van het Nederlands elftal na de groepswedstrijden tegen Polen en Frankrijk.

De Oostenrijkers spelen in de aanloop naar het EK nog tegen Servië op 4 juni en tegen Zwitserland op 8 juni. Een dag voor die laatste oefenwedstrijd moet Rangnick zijn selectie terugbrengen naar 26 spelers.

Rangnick heeft met Marco Grüll en keeper Niklas Hedl twee spelers in zijn voorselectie opgenomen die tijdens de vorige interlandperiode nog werden geweerd uit de Oostenrijkse ploeg. Het duo raakte, samen met clubgenoot Guido Burgstaller, in opspraak bij hun club Rapid Wien.

Na de gewonnen derby deden de internationals, net als enkele teamgenoten, mee aan homofobe spreekkoren. 26-voudig international en Rapid-aanvoerder Burgstaller zit niet in de EK-selectie.

Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl