Peter Maes tekent zijn nieuwe contract
NOS Voetbal

Willem II met Belgische succescoach Maes de eredivisie in

Peter Maes is ook komend seizoen in de eredivisie coach van Willem II. De 59-jarige Belg tekende een tweejarig contract tot medio 2026. Halverwege september volgde Maes de ontslagen Reinier Robbemond op en leidde hij de Tricolores naar de titel in de eerste divisie.

Willem II stond na de eerste vier wedstrijden onder Robbemond met vijf punten op een teleurstellende vijftiende plaats. Na de aanstelling van Maes begonnen de Tilburgers aan een indrukwekkende opmars met het kampioenschap en promotie als eindresultaat.

Peter Maes met de kampioensschaal

Het verlengen van Maes was volgens de eveneens Belgische nieuwe technisch directeur Tom Caluwé prioriteit nummer één: "Op mijn eerste werkdag was mijn taak bij de club duidelijk: Peter aan de club verbonden houden."

"Als trainer wil je altijd werken op het hoogste niveau én met kwaliteit", reageert Maes. "Na de gesprekken met Tom heb ik een goed gevoel gekregen over de mogelijkheden. Tom en ik zitten op één lijn als het gaat om voetbal, wat een sterk fundament is voor onze toekomstige samenwerking,"

Kijk hier naar de reactie van Peter Maes na het behalen van het kampioenschap met Willem II.

Ontlading groot bij Willem II na behalen kampioenschap: 'Knokken ons er door'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl