Phil Foden is blij met doelpuntenmaker Erling Haaland

Haaland schiet Manchester City naar matchpoint voor vierde landstitel op rij

Een zege in eigen huis op West Ham United is alles dat Manchester City nog scheidt van de vierde Premier League-titel op rij. De ploeg van trainer Pep Guardiola won dinsdagavond het inhaalduel met Tottenham Hotspur (0-2). Erling Haaland maakte beide doelpunten.

Manchester City is na vanavond weer koploper in de Premier League met twee punten voorsprong op concurrent Arsenal. Zondagmiddag (17.00 uur) speelt City thuis tegen West Ham United. Arsenal ontvangt Everton.

The Gunners hebben wel een beter doelsaldo dan hun concurrent, dus bij voorbaat voldoet een gelijkspel niet voor City.

De stand in de Premier League met nog één wedstrijd te gaan

In de openingsfase was Tottenham Hotspur het gevaarlijkst. Middenvelder Rodrigo Bentancur had de 1-0 op zijn schoen, maar passeerde doelman Ederson niet.

Gedurende de eerste helft werd City sterker en kwam het steeds meer aan het vertrouwde combinatiespel toe. Phil Foden kreeg een enorme kans, maar miste oog in oog met keeper Guglielmo Vicario.

Haaland was in de eerste helft behoorlijk onzichtbaar, maar sloeg kort na rust toch toe. De Noor werd vanaf rechts aangespeeld door Kevin de Bruyne en tikte binnen.

Erling Haaland viert zijn treffer tegen de Spurs

Daarna zette Tottenham Hotspur aan. Pas in de slotfase werd het écht gevaarlijk. Heung-min Son kon kort voor tijd alleen af op het City-doel, maar scoren lukte hem niet.

Even werd een overtreding op Jérémy Doku bestraft met een penalty. Haaland schoot de bal vanaf 11 meter keihard en tekende voor zijn 27ste van het seizoen.

Na ruim een uur kwam City-doelman Ederson in botsing met Spurs-verdediger Cristian Romero. De Braziliaan werd enige tijd behandeld, ging nog even door, maar werd alsnog vervangen door Stefan Ortega.

Micky van der Ven stond in de basis bij Tottenham Hotspur. Nathan Aké ontbrak bij City door een blessure.

FA Cup

Op zaterdag 25 mei kan Manchester City nog een prijs winnen. Op die dag speelt de ploeg van Guardiola de finale van de FA Cup op Wembley.

Tegenstander is de eeuwige rivaal, stadgenoot United van Erik ten Hag.