Arne Slot en Sipke Hulshoff
NOS Voetbal

Slots assistent Hulshoff per direct weg bij Oranje: geen EK, wel Liverpool?

Sipke Hulshoff maakt niet langer deel uit van de technische staf van het Nederlands elftal. De assistent-trainer van bondscoach Ronald Koeman heeft de KNVB laten weten te vertrekken en wordt per direct vervangen door Dwight Lodeweges.

Lodeweges heeft een contract getekend tot en met het EK van komende zomer. De 66-jarige trainer was al eerder assistent van Koeman bij Oranje. Van 2018 tot en met het EK van 2021 was Lodeweges assistent-bondscoach, vanaf september 2020 aan de zijde van hoofdverantwoordelijke Frank de Boer.

Met de komst van Lodeweges ziet de trainersstaf van het Nederlands elftal er voor het EK als volgt uit: Koeman als bondscoach, Erwin Koeman, Lodeweges en Michael Reiziger als zijn assistenten en Patrick Lodewijks en Khalid Benlahsen als keeperstrainers.

Liverpool

Het plotselinge vertrek van Hulshoff zo vlak voor het EK kan niet los gezien worden van de aanstaande transfer van Arne Slot van Feyenoord naar Liverpool. Hulshoff is bij Feyenoord de rechterhand van Slot en zal ook meegaan naar Liverpool.

Hulshoff kon in Nederland zijn werk bij Feyenoord combineren met Oranje, maar eenzelfde constructie zit er bij Liverpool niet in.

De overgang van Slot van Feyenoord naar Liverpool is nog altijd niet officieel. Afgelopen week liet Slot weten dat dat waarschijnlijk een kwestie van dagen is.

Slot denkt dat Liverpool-deal snel officieel wordt: 'Kwestie van dagen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl