Ruben van Bommel en Youri Regeer
NOS Voetbal

Ultiem scenario Twente en AZ ligt op de loer: beslissingsduel om plek drie

Een ongekend scenario lonkt voor FC Twente en AZ in de laatste speelronde van de eredivisie aankomend week. Het zou zomaar kunnen dat beide ploegen na 34 wedstrijden op een gelijk aantal punten uitkomen met precies hetzelfde doelsaldo en hetzelfde onderlinge resultaat.

Twente en AZ wonnen gisteren allebei en strijden samen om de derde plek, die recht geeft op de voorronde van de Champions League. De Tukkers staan twee punten voor, maar als beide ploegen exact gelijk eindigen moet een beslissingswedstrijd bepalen wie er derde wordt.

Bij winst van Twente deze week bij PEC Zwolle is de Champions League-plek voor de Tukkers. Mocht Twente verliezen en AZ winnen van FC Utrecht, dan gaan de Alkmaarders er met de buit vandoor.

Strijd om plek drie

Huidige stand Punten Doelsaldo
3. FC Twente 66 67-35
4. AZ 64 67-36

Als FC Twente gelijkspeelt en AZ wint, dan gaat het doelsaldo tellen. Bij een gelijk doelsaldo geven de gemaakte doelpunten de doorslag. Op dit moment hebben beide ploegen 67 keer gescoord.

Mochten het doelsaldo én de gemaakte doelpunten gelijk zijn (bijvoorbeeld bij 1-1 bij Twente en 1-0 voor AZ), dan zou het onderling resultaat beslissend moeten zijn. Dat is, met ieder een 2-1 thuiszege, ook gelijk.

In dit ultieme scenario zal een beslissingsontmoeting volgen.

Twente rekent op derde plaats: 'Alles in eigen hand, moeten het zelf doen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl