Reddingswerkers bij het ingestorte flatgebouw
NOS Nieuws

Dodental ingestorte flat in Russische stad Belgorod opgelopen tot 13

Het aantal mensen dat is omgekomen bij de instorting van een flatgebouw in de Russische stad Belgorod is opgelopen tot dertien. Volgens Rusland is het gebouw dat tien verdiepingen telde ingestort door een Oekraïense aanval gisteren. Zeker twintig mensen raakten volgens de autoriteiten gewond.

De hele dag is er gezocht naar overlevenden. Terwijl de reddingswerkers aan het werk waren ging meerdere keren het luchtalarm af.

Tot nu toe zijn dertien lichamen geborgen, zegt de Russische reddingsdienst. Het ministerie van Defensie in Moskou laat weten dat het gebouw werd geraakt door een Oekraïense raket die door het Russische luchtafweergeschut uit de lucht werd gehaald. De brokstukken daarvan zouden de flat hebben geraakt, waardoor het gebouw deels instortte.

In een video die online wordt gedeeld is te zien hoe een deel van het gebouw na een explosie gelijk instort:

Russische flat stort in na explosie

Een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het over "een gerichte aanval op burgers die het criminele karakter van Oekraïne en zijn bondgenoten bewijst". Volgens de gouverneur werd de regio Belgorod in de nacht van zaterdag op zondag "massaal beschoten" door de Oekraïense strijdkrachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl