Reijnders viert zijn goal
NOS Voetbal

Scorende Reijnders helpt Milan aan grote zege, Zirkzee valt geblesseerd uit

AC Milan heeft op zaterdagavond een ruime zege geboekt in de Italiaanse competitie: er werd met 5-1 gewonnen van Cagliari. Daardoor zijn de Milanezen vrijwel zeker van de tweede plaats in de Serie A dit seizoen.

Tijjani Reijnders maakte het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een kwartier voor tijd besloot hij van grote afstand uit te halen en dat pakte goed uit. De harde uithaal verdween onhoudbaar in de hoek. Het was voor de Oranje-international zijn derde competitiegoal van het seizoen.

De andere treffers van Milan werden gemaakt door Ismael Bennacer, Rafael Leão en Christian Pulisic (2).

Zirkzee valt uit

Bologna, de grote verrassing van dit Serie A-seizoen, boekte zaterdag een knappe zege op bezoek bij Napoli. Het won met 0-2 van de landskampioen van vorig seizoen.

Daarmee doet Bologna goede zaken in de strijd om de bovenste vijf plaatsen, die recht geven op Champions League-voetbal komend seizoen. De club bereikte het grootste Europese clubtoernooi nog nooit.

Zirkzee

Smet op de mooie overwinning van Bologna was het uitvallen van Joshua Zirkzee. De Nederlandse spits moest zich na iets meer dan zeventig minuten laten wisselen, nadat hij tijdens de wedstrijd ogenschijnlijk een blessure had opgelopen.

Een blessure van Zirkzee, die dit seizoen elf keer scoorde in de Italiaanse competitie, zou slecht nieuws zijn voor bondscoach Ronald Koeman met het oog op het EK. Andere spitsen als Memphis Depay, die morgen terugkeert in de selectie bij Atlético, en Brian Brobbey kwakkelen ook al langer met blessures en proberen nu topfit te geraken.

Hoe ernstig de kwetsuur van Zirkzee is, is niet bekend. Trainer Thiago Motta liet na de wedstrijd weten dat de spits werd onderzocht door de medische staf.

De stand in de Serie A

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl