Nederland presenteert het bid voor het WK 2027
NOS Voetbal

FIFA ziet bij Braziliaans bid WK 2027 meer plussen dan bij Nederland, Duitsland en België

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de twee overgebleven bids voor het WK voetbal voor vrouwen van 2027 beoordeeld en daar is Brazilië als beste uit naar voren gekomen.

Het Braziliaanse bid krijgt vier van de vijf te behalen punten. Het gezamenlijke bid van Nederland, Duitsland en België ontving 3,7 punten. In een evaluatierapport dat dinsdagavond verscheen, is te lezen dat beide bids voldoen aan de minimumeisen voor het organiseren van het WK.

Op 17 mei wordt bekend waar het WK zal plaatsvinden. Op het FIFA-congres in Bangkok wordt dan gestemd of het WK in Brazilië of in Nederland, België en Duitsland wordt gehouden.

'Sterk allround bid'

Mocht het toernooi in Nederland, Duitsland en België worden georganiseerd, dan ziet de FIFA veel voordelen. Zo wordt de infrastructuur en de sterke commerciële positie geroemd. Verder spreekt de wereldvoetbalbond van een 'sterk allround bid'.

De bond verwacht wel dat het nog wat juridische hobbels moet nemen mocht het bid worden toegekend aan de drie landen. Welke dat precies zijn, wordt niet duidelijk.

Spanje veroverde in 2023 de wereldtitel

In Brazilië moet juist worden geïnvesteerd in de infrastructuur, maar de FIFA is erg te spreken over de stadions die wellicht gebruikt gaan worden. Meerdere stadions die bij het WK voor de mannen in 2014 dienst deden, staan ook op de rol voor WK-wedstrijden in 2027.

Het zou de eerste keer zijn dat een WK voor vrouwen in Zuid-Amerika wordt gehouden iets wat voor de bond ook een pluspunt is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl