NOS Nieuws

Wekdienst 8/5: Uitspraak grote sextortionzaak in Breda • Generale repetitie Joost Klein

Goedemorgen! Vandaag doet de rechtbank in Breda uitspraak in de zaak tegen Gianni de W. Hij zou dertig meisjes hebben verleid naaktfoto's te sturen, om hen daar vervolgens mee af te persen. Verder heeft Joost Klein zijn generale repetitie voor het Eurovisie Songfestival.

Eerst het weer: er is vandaag vooral in de westelijke helft van het land veel bewolking. Op andere plekken wisselen wolken en enkele opklaringen elkaar af. Het blijft daarbij, op een enkel spatje regen na, op de meeste plaatsen droog. De maximale temperaturen liggen tussen 14 en 17 graden. De komende dagen is het droog, met meer zon en oplopende temperaturen.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechtbank in Breda doet uitspraak in de zaak tegen Gianni de W. (25) uit Etten-Leur, die verdacht wordt van het online misbruiken van dertig vooral minderjarige slachtoffers. Het Openbaar Ministerie eiste eerder zeven jaar en tbs met dwangverpleging.
  • Twee belangrijke stemhulpen, de Stemwijzer en het Kieskompas, worden gelanceerd. Dat gebeurt bijna een maand voor de Europese verkiezingen die in Nederland op 6 juni plaatsvinden.
  • Joost Klein heeft zijn generale repetitie voor de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival morgen. Hij maakt grote kans om door te gaan naar de finale zaterdag.
  • Real Madrid en Bayern München treffen elkaar om 21.00 uur in de hoofdstad van Spanje voor de return in de halve finale van de Champions League. De twee ploegen speelden tijdens de wedstrijd in München gelijk (2-2).

Dit is er vannacht gebeurd:

De politie in Utrecht heeft een betoging van pro-Palestijnse demonstranten bij de Universiteitsbibliotheek beëindigd. Tegen het eind van de avond werden de 150 betogers gevorderd om weg te gaan. Een deel van hen verliet vrijwillig het terrein. Na middernacht werd de rest van de groep, zo'n 50 mensen, in twee stadsbussen gezet en afgevoerd.

Bij de Universiteit van Amsterdam is er nog wel een demonstratie aan de gang. De driehoek van burgemeester, politie en justitie besloot tegen het eind van de avond om het terrein niet te ontruimen, omdat de UvA zelf de activisten niet heeft gevraagd om te vertrekken en omdat er geen aangifte is gedaan van huisvredebreuk. Gisteren deden er duizenden mensen aan de betoging mee. Vanochtend was daar nog een klein deel van aanwezig.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Topfavoriet Kroatië heeft gisteren bij de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival een ticket voor de finale veiliggesteld.

Baby Lasagna maakt muziek die aan Rammstein doet denken, vermengd met folklore en op het laatst zelfs een dikke dancebeat:

Op het podium van Kroatië gaat het helemaal los

Fijne woensdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl