Koopmeiners, De Roon en Hateboer vieren de 2-1 van Koopmeiners.
NOS Voetbal

Koopmeiners evenaart Gullit en houdt Atalanta op Champions League-koers

Atalanta Bergamo is weer wat dichter bij Champions Leaguedeelname. Door een 1-2 overwinning bij Salernitana herovert de ploeg de vijfde plaats. Teun Koopmeiners tekende voor de winnende treffer.

Koopmeiners begon de wedstrijd op de bank en viel na rust in. Marten de Roon en Hans Hateboer stonden wel in de basis.

Door de overwinning op de hekkensluiter passeert Atalanta AS Roma op de ranglijst. Bovendien heeft Atalanta een wedstrijd minder gespeeld. In Italië plaatsen de eerste vijf ploegen zich dit jaar voor de Champions League.

Trainer Gian Piero Gasperini strijdt met de club uit Bergamo nog op drie fronten. Naast de race voor een Champions League-ticket speelt zijn ploeg nog de bekerfinale en de tweede halve finale wedstrijd in de Europa League tegen Olympique Marseille. Die laatste wedstrijd is komende donderdag en daarom rouleerde de coach.

Achterstand

Dat rouleren pakte niet goed uit. Loum Tchaouna zette Salernitana na 18 minuten op voorsprong. Het was de enige kans voor de reeds gedegradeerde thuisploeg in de eerste helft, maar het was wel meteen raak.

Nu rust stede Atalanta orde op zaken. Na 56 minuten spelen slingerde Koopmeiners de bal voor het doel, Mario Pasalic kopte terug en Gianluca Scamacca kon eenvoudig binnenwerken: 1-1.

Teun Koopmeiners viel sterk in en besliste de wedstrijd

Niet veel later was het Koopmeiners zelf die Atalanta op voorsprong zette. Hij kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en haalde vanaf een meter of 25 hard en zuiver uit: 1-2.

Het was alweer de twaalfde goal van de Nederlander dit seizoen in de Serie A. Ruud Gullit was in 1994/95 de laatste landgenoot die een dozijn doelpunten wist te maken op het hoogste niveau in Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl