Jannik Sinner
NOS Sport

Haalt Sinner Roland Garros? 'Speel alleen als ik honderd procent fit ben'

Het is maar de vraag of een van de indrukwekkendste tennissers van dit jaar zal spelen op Roland Garros. Jannik Sinner is geblesseerd aan zijn heup en heeft zich afgemeld voor het masterstoernooi in Rome, dat maandag begonnen is.

De heup hindert de 22-jarige Sinner dusdanig dat deelname aan het tweede grandslamtoernooi van het jaar, het Franse Roland Garros, onzeker is geworden.

De mondiale nummer twee, die dit jaar op de Australian Open zijn eerste grandslamtitel greep, kreeg vorige week tijdens het masterstoernooi in Madrid last van zijn heup. De Italiaan meldde zich voor zijn kwartfinalepartij tegen Felix Auger-Aliassime af.

Fit worden voor Parijs

Sinner heeft nog tot 26 mei om fit te worden, want dan begint het grandslamtoernooi in Parijs. Maar, zei Sinner al: "Ik speel alleen op Roland Garros als ik honderd procent ben. Ik speel nu een periode niet en dan bekijken we hoe het vanaf volgende week gaat."

Jannik Sinner

"We zagen op de mri dat er iets niet honderd procent oké is. Maar we hebben alles onder controle. Als het niet honderd procent wordt, speel ik ietsje langer niet. Herstellen is het allerbelangrijkste."

"De voorbereiding op Roland Garros zal natuurlijk niet optimaal zijn. We gaan ons best doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Maar om die grandslam te spelen zonder wedstrijden in Rome, is niet gemakkelijk."

Ook Alcaraz geblesseerd

Voor nog een tennisser uit de wereldtop is deelname aan Roland Garros onzeker. De mondiale nummer drie Carlos Alcaraz kampt met een blessure aan zijn arm. De Spanjaard meldde zich vorige week al af voor de masters in Rome. "Ik moet rusten om te herstellen en zo weer honderd procent pijnvrij te kunnen spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl