NOS Sport

Teambaas Horner denkt niet dat topontwerper Newey snel bij ander team aan de slag gaat

Horner over vertrek Newey: 'Tijd om rust te nemen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat ontwerper Adrian Newey voorlopig niet bij een ander team aan de slag gaat. "Dat zei hij over de directe toekomst. Hij heeft ruim dertig jaar in de Formule 1 gezeten. Hij voelt dat het tijd is om rust te nemen..."

Afgelopen week werd bekend dat Newey, verantwoordelijk voor de wagens waarmee Sebastian Vettel en Max Verstappen hun wereldtitels bij Red Bull verzamelden, na 19 jaar vertrekt bij het team. De komende maanden houdt hij zich alleen nog bezig met het werk aan de voor de weg geschikte sportwagen van Red Bull.

Adrian Newey en Christian Horner

"Hij is al bijna twintig jaar bij ons en heeft een grote rol gespeeld in alles wat we bereikt hebben. Om zijn eigen woorden te gebruiken: hij leeft in het nu, na alle tijd die hij in de Formule 1 doorgebracht heeft, doet die nu een stap terug en neemt hij afstand van de sport."

Horner zegt zich geen zorgen te maken over de toekomst van het team. "We hebben een geweldig technisch team, waarbij hij geholpen heeft om het op te bouwen. Hij voelt dat het team nu in een positie is waarop hij een stap terug kan nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl