Max Verstappen is blij met zijn poleposition voor de sprintrace in Miami
NOS SportAangepast

Verstappen ondanks foutje in snelle ronde naar poleposition voor sprintrace Miami

Max Verstappen start de sprintrace in Miami zaterdag op poleposition. Ondanks een allesbehalve perfecte ronde in het laatste deel van de kwalificatie staat hij bovenaan de tijdenlijsten.

"Wat is er met de anderen gebeurd, mijn ronde was verschrikkelijk", zei Verstappen droog over de radio.

Rampdag Mercedes

Bij Mercedes is het een dag om snel te vergeten. George Russell en Lewis Hamilton lagen er al in de tweede sessie uit, met de elfde en twaalfde tijd. Bovendien onderzoekt de wedstrijdleiding een moment waarop de monteurs geen helm ophadden terwijl ze aan de auto van Hamilton werkten.

Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg verrasten juist door het derde deel te bereiken, waarin ze de vierde en tiende tijd neerzetten.

Vrije training

Eerder op de dag zette Max Verstappen de snelste tijd neer in de vrije training. Hoewel ook die sessie die niet soepel ging voor Red Bull, eindigde het team toch als eerste en zesde.

Al na een paar minuten lag de oefensessie stil na een spin van Charles Leclerc. De Monegask probeerde zijn bolide te draaien, maar zijn poging slaagde niet en hij moest zijn Ferrari verlaten. Daarmee ging kostbare tijd verloren voor Leclerc.

Na de rode vlag-situatie schoot Max Verstappen twee keer rechtdoor in de laatste bocht. Hij was niet de enige, maar hij kon zijn weg beide keren probleemloos vervolgen.

Lange tijd bungelde Verstappen onderaan de tijdenlijsten, maar in de slotfase zette hij toch de snelste tijd neer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl