NOS Wielrennen

Vos sprint met overmacht naar zege derde etappe Vuelta Femenina

Vos oppermachtig in massasprint derde etappe Vuelta Femenina

Marianne Vos heeft de derde etappe van de Vuelta Femenina gewonnen. De 36-jarige sprintster van Visma-Lease a Bike sprintte met overmacht naar de zege.

Het is voor Vos de derde etappezege in de Spaanse ronde. Vorig jaar won ze twee ritten. Daarmee staat ze op gelijke hoogte met Annemiek van Vleuten, die ook drie Vuelta-etappes won in haar carrière.

Vos 'heel blij' met etappezege: 'Gisteren beetje pech, vandaag wel afgemaakt'

Blanka Vas verzekerde zich van nog een dag in de rode leiderstrui. Haar voorsprong is wel geslonken. Ze heeft nog slechts één seconde voorsprong op nummer twee Vos. De derde etappe was voor Vas haar eerste dag in het rood, een primeur voor een Hongaarse.

Lange solo Benito

De Spaanse Mireia Benito besloot in de etappe met één klimmetje van de derde categorie in het parcours vroeg in de aanval te gaan. Ze pakte al snel een voorsprong van een minuut op het peloton.

Benito is de regerend Spaans kampioene tijdrijden en liet tussen de start in Lucena del Cid en de finish in Teruel zien goed in haar eentje te kunnen rijden. Een zestal, met daarin vijf Nederlanders (Mischa Bredewold, Eva van Agt, Amber Kraak, Yara Kastelijn en Thalita de Jong), probeerde de oversteek te maken, maar was niet succesvol.

Benito liep alleen maar verder uit en had een maximale voorsprong van ruim vijf minuten, maar redde het niet. Op zeven kilometer van de finish werd ze na een solo van 120 kilometer gegrepen door het peloton.

Vervolgens ging het in volle vaart naar de eindstreep, waar de strijd om de etappezege met een massasprint werd beslist. Daarin kon niemand het wiel van Vos houden. Charlotte Kool, die vorig jaar een etappe won in de Vuelta, kwam als tweede over de finish.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl