NOS Wielrennen

Van Dijk valt in ploegentijdrit Vuelta, maar haar ploeg Lidl-Trek wint alsnog

Lidl-Trek wint op nippertje eerste etappe Vuelta Feminina, Van Dijk valt

Lild-Trek heeft de openingsetappe van de Vuelta Femenina gewonnen. In de ploegentijdrit was de ploeg van Ellen van Dijk nipt de snelste, ondanks een valpartij van de Nederlandse.

In en rond Valencia werd de Vuelta afgetrapt met een vlakke tijdrit van 16 kilometer. Daardoor waren de tijdsverschillen aan de meet miniem.

Het verschil tussen Lidl-Trek en de nummer twee Visma-Lease a Bike was uiteindelijk maar tweehonderdste. De gehele top acht eindigde binnen vijftien seconden van elkaar.

Het was de Nederlandse formatie Visma-Lease a Bike die met 19.20,08 lange tijd de snelste tijd op de borden hadden gezet. Maar toen moesten SD Worx-Protime en Lidl-Trek nog in actie komen.

Lidl-Trek had bij het tussenpunt acht seconden gepakt op de toen nog koploper, maar in de laatste bocht ging het mis. Van Dijk ging samen met haar teamgenote Elynor Bäckstedt onderuit.

Van Dijk moest na haar val ter controle naar het ziekenhuis, daar wordt gekeken of ze iets gebroken heeft. Daarnaast moet haar kin worden gehecht en heeft ze verwondingen aan haar schouder en knie.

Van Dijk gaat onderuit in laatste bocht ploegentijdrit Vuelta Feminina

De rest van de ploeg werd door de val enigszins belemmerd en zo werden nog kostbare seconden verloren. Desondanks werd de etappe uiteindelijk gewonnen. De Italiaanse Gaia Realini krijgt de leiderstrui omgehangen.

SD Worx kon niet profiteren van de valpartij en het tijdsverlies en eindigde uiteindelijk als derde, op een seconde van Lidl-Trek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl