Flitsbezorger Getir
NOS NieuwsAangepast

Getir trekt de stekker uit flitsbezorgingen in Nederland

Flitsbezorger Getir stopt met het supersnel bezorgen van boodschappen in Nederland. Ook zet het Turkse bedrijf een punt achter de activiteiten in Groot-Brittannië, Duitsland en de Verenigde Staten.

In een persbericht schrijft Getir dat het bedrijf zich alleen nog richt op de flitsbezorgingen in thuisland Turkije. Alle medewerkers worden volgens Getir vandaag geïnformeerd over het vertrek uit ons land.

Via de app zijn vooralsnog gewoon boodschappen te bestellen. Getir laat desgevraagd weten dat klanten "de komende weken nog bestellingen kunnen plaatsen". Zodra dit niet meer kan, zien klanten dat in de app.

De bezorgingen uit Europa en de VS zijn volgens Getir goed voor slechts 7 procent van de omzet. Met het vertrek van Getir verdwijnt ook Gorillas uit Europa, de concurrent die Getir vorig jaar had overgenomen. Die overname heeft kennelijk niet geleid tot genoeg groei.

Voor het vertrek heeft Getir wel geld moeten ophalen bij investeerders. Om hoeveel dit gaat vermeldt het bedrijf niet. Het Duitse Flink is nu in Nederland nog de laatst overgebleven flitsbezorger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl