NOS Voetbal

Tilburgs feestje verpest: (nog) geen promotie Willem II na gelijkspel

Willem II is er vrijdagavond niet in geslaagd voor eigen publiek directe promotie naar de eredivisie af te dwingen.

De koploper van de eerste divisie was bij winst op concurrent FC Groningen zeker geweest van een plek bij de bovenste twee, kwam ook op voorsprong, maar speelde toch met 1-1 gelijk.

De verschillen in de top van de eerste divisie blijven onveranderd, de bovenste vier ploegen speelden gelijk.

'Return of the King'

De fans in het Koning Willem II Stadion waren klaar voor een feestje en droegen kleding met de tekst 'Return of the King'. Die kunnen in de was. Volgende week krijgt Willem II een nieuwe kans, winnen bij FC Dordrecht kan dan genoeg zijn.

De stand in de eerste divisie

Het elftal van trainer Peter Maas had het lastig tegen concurrent FC Groningen, waar het dit seizoen nog niet van won. In Groningen werd het ook gelijk (0-0), in de KNVB-beker verloor Willem II met 3-1.

Gronings overwicht

Groningen begon beter en zette Willem II flink onder druk. Het overwicht leverde vooral corners op. Willem II-keeper Joshua Smits had op de eerste echte Groningse kans een antwoord: hij keerde de inzet van Romano Postema.

Na rust, spelend richting de fanatieke aanhang, leek de spanning uit de benen van de Tilburgers. De rechtervoet van Nick Doodeman liet het feest op de tribunes losbarsten. De rechtsbuiten werd de diepte in gestuurd en schoot uit moeilijke hoek over keeper Hidde Jurjus heen raak, 1-0.

  • Pro Shots
    Willem II viert de 1-0 van Nick Doodeman
  • ANP

Het gejuich was van korte duur, want vijf minuten later was de stand weer gelijk. Jorg Schreuders scoorde voor Groningen, al werd de bal nog wel van richting veranderd door een verdediger.

In het laatste half uur hielden de koploper en nummer drie elkaar in de greep en dat ging met meer overtredingen dan kansen gepaard. Van teleurstelling was na het laatste fluitsignaal nauwelijks sprake, zowel Willem II als FC Groningen heeft directe promotie nog in eigen hand.

Ook Roda wint niet

In de laatste speelronde wacht voor de Groningers een confrontatie met Roda JC, dat verzuimde de tweede plaats steviger in handen te nemen en koploper Willem II in de nek te hijgen. De Limburgers bleven steken op 1-1 bij Jong Ajax.

Vaclav Sejk baalt: wel gescoord, niet gewonnen

Roda kwam op voorsprong via Vaclav Sejk, die de bal afsnoepte van de naïef dribbelende doelman Charlie Setford en in het lege doel schoof. Silvano Vos maakte vervolgens 1-1 en Julian Rijkhof voorkwam een tweede Roda-goal door een inzet vlak voor de lijn weg te werken.

De mooiste treffer van de avond viel in Venlo, waar Levi Smans het halve veld overstak voor hij de bal in de kruising schoot. Smans en VVV verloren wel, met 3-2 van FC Den Bosch.

Uitslagen speelronde 36

Willem II - FC Groningen 1-1
SC Cambuur - FC Dordrecht 3-3
VVV-Venlo - FC Den Bosch 2-3
De Graafschap - MVV 3-0
TOP Oss - Jong AZ 1-1
Jong Ajax - Roda JC 1-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl