NOS VoetbalAangepast

Twente rekent af met Almere City en blijft op weg naar Champions League-voorronde

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Almere City

FC Twente is weer een stukje dichter bij de (derde) voorronde van de Champions League gekomen. De nummer drie van de eredivisie rekende in eigen huis met 3-1 af met Almere City en heeft nu acht punten meer dan AZ, dat deze speelronde pas zondag (uit bij NEC) in actie komt.

De strijd om de felbegeerde derde plek in de eindrangschikking zou volgende week zondag weleens tot een hoogtepunt kunnen komen, als Twente op Bevrijdingsdag een bezoek brengt aan de Alkmaarse concurrent. De vierde plaats, goed voor de groepsfase van de Europa League, kan de Enschedeërs inmiddels niet meer ontgaan.

Almere City, dat onder de binnenkort vertrekkende trainer Alex Pastoor een prima debuut doormaakt in de eredivisie en ook volgend seizoen op het hoogste niveau te bewonderen zal zijn, was al acht duels zonder zege in de competitie, maar sprokkelde met zes remises wel de nodige punten bij elkaar.

Steijn dreigend

Een gelijkspel bij Twente zou knap zijn, maar leek er al snel niet in te zitten. Nadat Nordin Bakker, terug onder de lat bij de Flevolanders na zijn uitvallen op 9 maart tegen FC Utrecht, na tien minuten nog een afstandsschot van Sem Steijn had gekeerd, tastte hij kort daarop mis bij een vergelijkbare inzet van Mathias Kjølø.

Twente-speler Mathias Kjølø haalt uit

De snelle 1-0 had de thuisclub lekker op gang kunnen brengen, maar dat bleek geenzins het geval. De enige kans voor rust - Steijn stuitte andermaal op Bakker - kwam uit een toevallige kluts tot stand.

Kort na de pauze schoot Steijn een vrije trap rakelings naast, terwijl Bakker een pegel van Michal Sadilek pareerde. Het Twentse offensief leidden niettemin toch tot de 2-0, al werd de treffer van Steijn - weer hij - aanvankelijk wegens buitenspel afgekeurd. De doelpuntenmaker had echter de bal door Almeerder Damian van Bruggen toegeschoven gekregen.

Joseph Oosting wordt toegezongen in de Grolsch Veste na het behalen van Europees voetbal, dat doet de trainer wat:

Oosting toegezongen na behalen Europees voetbal: 'Ben gevoelsmens, dit is mooi'

De druk van FC Twente, vorig jaar augustus de eerste tegenstander van Almere City in de eredivisie (1-4 na een 0-0 ruststand), hield aan. Maar een derde doelpunt bleef uit.

Sterker, de Tukkers moesten plots op hun tellen passen, toen Kornelius Norman Hansen in de 73ste minuut een zeldzame Almeerder counter met een fraaie uithaal afrondde: 2-1. Even daarvoor had Yoann Cathline Twente-doelman Lars Unnerstall voor het eerst deze avond aan het werk gezet.

Lang hoefde het thuispubliek niet te vrezen voor onverwacht puntenverlies. Na goed doorzetten van de net ingevallen Younes Taha kon Daan Rots op Bakker afstormen en de beslissende 3-1 binnenschuiven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl