NOS Voetbal

Ten Hag hekelt kritiek van Britse media op moeizame bekerzege: 'Een schande'

Ten Hag: 'Jullie reacties zijn beschamend'

Erik ten Hag plaatste zich zondag met Manchester United voor het tweede jaar op rij voor de finale van de FA Cup, maar in plaats van lof kregen de Nederlandse manager en zijn ploeg een karrevracht kritiek over zich heen. En daar maakt Ten Hag zich twee dagen later nog steeds kwaad over.

"Een schande", noemde de voormalige Ajax-trainer tijdens een persconferentie de negatieve commentaren die er in de Engelse pers verschenen en te horen waren. "We hebben de finale gehaald en dat hebben we verdiend. Niet alleen vanwege deze wedstrijd, maar ook door de andere wedstrijden."

'Enorme prestatie'

De kritiek vanuit de pers richtte zich op de blamage die grootmacht Manchester United maar net wist af te wenden tegen het een divisie lager spelende Coventry City, dat erin slaagde om in de laatste twintig minuten van de reguliere speeltijd een 3-0 achterstand weg te werken.

In de verlenging kwam United goed weg toen een Coventry-treffer werd afgekeurd. In de strafschoppenserie sloeg de favoriet alsnog toe. Die gang van zaken was voor een van de aanwezige journalisten aanleiding geweest om Ten Hag te vragen of dat "beschamend" was.

"De reacties van júllie waren beschamend", kaatste de getergde coach de bal terug. "Voetbal gaat over resultaat. We verloren twintig minuten lang de controle. We hadden ook pech, bij de 3-2 en 3-3. En uiteindelijk veel geluk. Maar we hebben de finale gehaald. Dat is een enorme prestatie. Twee keer de finale in twee jaar tijd is schitterend."

Europees voetbal

Helder was Ten Hag ook over de doelstellingen voor de rest van het seizoen. "We moeten elke wedstrijd winnen. Dat is waar United voor staat. We gaan van wedstrijd tot wedstrijd, maar we moeten ons in ieder geval kwalificeren voor Europees voetbal. We hebben twee kansen: via de competitie en de FA Cup-finale."

Die eindstrijd, net als vorig jaar tegen stadsrivaal en bekerhouder Manchester City, is op 25 mei op Wembley. Het wordt Ten Hags vierde bekerfinale in evenzoveel seizoenen. In 2021 en 2022 haalde de Tukker met Ajax de finale van het toernooi om de KNVB-beker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl