Robin van Persie
NOS Voetbal

Van Persie in gesprek met Heerenveen, eerste trainersklus in eredivisie lonkt

Robin van Persie is in gesprek met sc Heerenveen om hoofdtrainer te worden. Het AD meldt zelfs dat beide partijen een akkoord naderen.

Bronnen melden aan de NOS dat er inderdaad gesprekken gaande zijn, maar dat er voor zowel Heerenveen als Van Persie ook nog andere opties open staan.

Weerzien met De Haan

Voor Van Persie betekent een dienstverband bij sc Heerenveen een weerzien met Ferry de Haan, die momenteel technisch directeur is bij de Friezen. Van Persie en de Haan wonnen als speler van Feyenoord in 2002 de UEFA Cup.

Bij Omrop Fryslan ontkende De Haan niet dat er gesprekken lopen, maar dat Van Persie niet de enige kandidaat is. Eerder sprak hij al met voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn en VVV-trainer Rick Kruys. "Gelukkig ligt niet álles op straat", benadrukte De Haan.

Heerenveen-directeur De Haan ontkent interesse in Van Persie niet: 'Er zijn gesprekken'

Voor Van Persie, voormalig spits van onder meer Feyenoord, Arsenal en Manchester United, zou het zijn eerste klus als hoofdcoach betekenen. Hij is nu nog trainer van de onder 18 van Feyenoord. De Rotterdamse club wilde hem graag promoveren naar de onder 21, maar die aanbieding lijkt Van Persie dus naast zich neer te leggen.

Eerder werd al bekend dat de huidige hoofdtrainer van Heerenveen, Kees van Wonderen, na dit seizoen vertrekt bij de club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

In Studio Voetbal werd de mogelijke overstap al besproken:

Van Persie trainer sc Heerenveen? 'Zou van lef getuigen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl