NOS Voetbal

Feyenoord na bekerwinst: 'Niet de blijdschap van een titel, wel bekroning seizoen'

In zijn eerste bekerfinale als hoofdcoach leidde Arne Slot Feyenoord naar de winst tegen NEC. Het is voor Slot zijn tweede hoofdprijs met de Rotterdammers, na het landskampioenschap van vorig seizoen.

"Natuurlijk ben ik blij met deze prijs", zegt Slot. "Het is niet de blijdschap van een titel, daar is niets mee te vergelijken. Het is wel een bekroning op een seizoen waarin we heel moeilijk te verslaan zijn geweest. In 2024 zijn we nog niet verslagen en we zijn ons blijven ontwikkelen."

Met de tweede plaats al veilig in de eredivisie en de beker als tastbare prijs spreekt Slot van een goed seizoen. "Het is geen top of geweldig seizoen. Dan hadden we de titel moeten prolongeren. Dat had gekund als PSV niet zo belachelijk goed was geweest."

Rare wedstrijd

Na een mindere eerste helft tegen NEC in De Kuip speelde Feyenoord een betere tweede helft. Vlak na een langdurige onderbreking, nadat door vuurwerk in een van de grachten achter het doel brand was ontstaan, maakte Igor Paixão het enige doelpunt.

"Het was een rare middag", zei Slot. "De eerste helft kwam moeizaam op gang, zeker vanuit ons perspectief. De tweede helft kwamen we wel goed naar buiten, toen moesten we naar binnen en kwamen we daarna weer goed naar buiten."

Mats Wieffer moest vanwege een bovenbeenblessure de finale laten schieten. De middenvelder is er donderdag in de eredivisiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles in Deventer ook niet bij.

De duur van de herstelperiode is nog onduidelijk. Slot: "We moeten even kijken hoe groot de schade is."

Super, super blij

Tegen NEC nam Ramiz Zerrouki de plek van Wieffer in. De middenvelder was blij met de eerste prijs in zijn loopbaan.

"Voor het seizoen wil je kampioen worden, wil je alles winnen, maar terugkijkend tot nu toe moet je blij zijn", zegt Zerrouki. "We hebben goede dingen laten zien en een prijs is altijd een beloning. We zijn hier super, super blij mee."

Zerrouki: 'Zijn hier super, super blij mee, prijs altijd bekroning'

Timon Wellenreuther hield in de finale van de KNVB-beker zijn doel schoon en hoopt zijn basisplaats tot het einde van het seizoen vast te houden. Concurrent Justin Bijlow is na afwezigheid van twee maanden inmiddels weer fit en zat, zoals aangekondigd door Slot, in De Kuip op de bank.

Slot wilde nog niet zeggen welke keeper de laatste vier competitieduels de voorkeur krijgt. "Je kunt nu in ieder geval wel vaststellen dat we twee eerste keepers hebben", zei hij.

"Natuurlijk wil ik blijven staan, daarvoor ga ik ook mijn best doen. Het is alleen de trainer die bepaalt", reageerde Wellenreuther. "Ik wil het de coach zo moeilijk mogelijk maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl