Suzan Lamens
NOS Sport

Tennisster Lamens boekt grootste toernooizege en kruipt richting top 100

Suzan Lamens heeft in het Portugese Oeiras de grootste tennistitel uit haar loopbaan tot nu toe gegrepen. De 24-jarige speelster won in de finale van het WTA 125-toernooi op karaktervolle wijze van de Deense Clara Tauson: 6-4, 5-7, 6-4.

De mondiale nummer 163 uit Berkel en Rodenrijs verspeelde in de partij een 6-4, 5-0 voorsprong en liet bovendien op 5-4 drie matchpoints onbenut. Lamens kwam vervolgens in de derde set met 1-4 achter, maar greep alsnog de titel door op het Portugese gravel vijf games op rij te winnen.

Bekijk via de onderstaande video op X hoe Lamens de titel in Oeiras won:

Lamens verkeert al enige tijd in vorm. De tennisster won vorige week bij de Billie Jean King Cup in Portugal al haar acht wedstrijden (vier enkelspelen en vier dubbels) namens Nederland, met onder meer een zege op toptienspeelster Jelena Ostapenko.

Mede dankzij de prestaties van Lamens dwong Nederland een play-offduel af voor promotie naar de wereldgroep.

Top 130

De tennisster krijgt dankzij haar toernooizege de top 130 in het vizier. Arantxa Rus is nu de hoogst genoteerde Nederlandse speelster (53ste).

Lamens wordt al lange tijd gecoacht door Martin van der Brugghen, die in het verleden ook de in 2021 gestopte Kiki Bertens onder zijn hoede had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl