NOS Sport

Volleyballers Orion slaan eerste slag in strijd om landstitel na gevecht met Dynamo

De volleyballers van Orion hebben in de strijd om de landstitel de eerste finalewedstrijd tegen Dynamo gewonnen. In de eigen Topsporthal in Doetinchem werd het 3-2 (23-25, 25-22, 25-23, 23-25, 15-10).

Finse hardhitter loodst volleyballers Orion langs Dynamo in eerste finaleduel

Dynamo (recordhouder met vijftien titels) en Orion (twee keer kampioen) staan voor het derde jaar op rij tegenover elkaar in de eindstrijd. De laatste twee jaar bleek Dynamo de beste van de twee.

Zaterdag gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Bij 22-17 in set vier leek de zege voor Orion, met de Fin Samuli Kaislasalo en de 40-jarige Braziliaan Edson Felicissimo als uitblinkers, al in de knip, maar Dynamo sleepte er toch nog een vijfde set uit. Daarin had Orion aan een tussensprint van 5-6 naar 9-6 genoeg.

Tumult

Kaislasalo was met 25 punten topscorer van de avond, maar zorgde ook voor tumult in de slotfase.

Bij een stand van 13-8 in de vijfde set dacht de Fin de perfecte sprongservice te hebben afgeleverd. De scheidsrechters zagen de bal echter buiten de lijnen belanden, waarop Kaislasalo in woede ontstak.

Orion-coach Dirk Sparidans denkt er het zijne van in de vijfde set.

Uit de beelden bleek dat de Finse hardhitter volkomen gelijk had, maar de beslissing bleef staan. Een time-out en twee punten later sloeg Kaislasalo alle frustratie van zich met de smash die het duel besliste.

'Heb genoten'

"Ik heb genoten", aldus Orion-speler Jannes van der Ham, net als Felicissimo goed voor 15 punten. "We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. We hadden het in de vierde set moeten afmaken. Het is jammer dat het zo moet eindigen met al dat tumult. Ik denk dat we veel beter zouden zijn als we dat niet zouden doen."

Van der Ham genoot van weer een zege in vijf sets: 'Zeker niet de laatste'

Uiteindelijk trok Orion aan het langste eind in de vijfde set, zoals het in de halvefinaleserie tegen het Limburgse Limax ook al drie keer lukte. "We winnen weer een vijfsetter, net als in de halve finales. Het zit zó dicht bij elkaar, ik denk dat er nog wel meer gaan komen."

Zondag is het tweede duel in de best-of-five-serie in Apeldoorn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl