Feest bij de speelsters van Lyon na het winnende doelpunt van Amel Majri

Egurrola en Van de Donk doen Groenen en Martens pijn met sensationele comeback

De voetbalsters van Olympique Lyonnais hebben de eerste wedstrijd van het Franse onderonsje met Paris Saint-Germain in de halve finales van de Champions League op spectaculaire wijze gewonnen.

Met nog tien minuten te gaan in de reguliere speeltijd had PSG, de ploeg van Oranje-internationals Jackie Groenen en Lieke Martens, een comfortabele 0-2 voorsprong. Toch ging het nog mis voor PSG.

Iets meer dan zes minuten later stond er namelijk een 3-2 stand op het scorebord, tot grote vreugde van twee andere Oranje-internationals. Damaris Egurrola (basis) en Daniëlle van de Donk (invaller) zagen dat de stand daarna niet meer veranderde.

Katoto op schot

Spits Marie-Antoinette Katoto maakte kort voor en kort na rust de doelpunten voor PSG, dat daardoor lange tijd mocht dromen van de eerste zege op Lyon in lange tijd.

Beide ploegen troffen elkaar al drie keer eerder dit seizoen en Lyon bleef ongeslagen in al die duels. De ploeg van Egurrola en Van de Donk won de Franse Supercup ten koste van PSG en ging ook met de punten aan de haal in de eerste competitiewedstrijd tussen beide teams. In februari werd het in de competitie 1-1.

Marie-Antoinette Katoto viert een van haar doelpunten tegen Lyon

Na de doelpunten van Katoto viel alles vlak voor tijd alsnog de kant van Lyon op. Kadidiatou Diani opende het bal door met een bekeken puntertje de 1-2 op het bord te zetten.

Melchie Dumonay knalde met een kiezelhard schot in de 85ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen en invalster Amel Majri schoot na een fraaie schijnbeweging de 3-2 in de verre hoek.

Volgende week zondag staan beide ploegen in Parijs opnieuw tegenover elkaar. De winnaar van het tweeluik neemt het in de finale op tegen FC Barcelona of Chelsea. De Londenaren wonnen in Spanje de eerste wedstrijd met 1-0.