Een slachtoffer wordt weggedragen in Dnipro
NOS Nieuws

Doden bij aanval op Dnipro, Zelensky pleit voor luchtverdediging zoals Israël

Bij een Russische aanval op de regio rond de Zuid-Oekraïense stad Dnipro zijn vannacht zeker acht mensen om het leven gekomen, onder wie twee kinderen.

In de stad zelf vielen twee doden. Daar werden een appartementencomplex van vijf verdiepingen en het treinstation geraakt.

Op beelden is de schade goed te zien:

Kinderen dood bij raketaanval op Oekraïense Dnipro

De Oekraïense president Zelensky grijpt de aanval aan om aan te dringen op meer internationale steun. Volgens hem zou zijn land dergelijke aanvallen met extra luchtverdediging even goed kunnen afslaan als Israël vorige week deed met de aanval uit Iran.

"Elke raket, elke drone moet worden neergehaald", benadrukte hij. "De wereld kan hiervoor zorgen, onze partners zijn daartoe in staat."

Volgens de Oekraïense luchtverdediging werden vannacht elf van de zestien raketten uit de lucht gehaald en bereikten negen van de tien drones niet hun doel. Toch vielen er op de grond naast de doden ook meer dan 25 gewonden.

Brandweer op de plek van een inslag

Het Oekraïense spoorbedrijf zegt dat medewerkers gewond zijn geraakt doordat het bewust onder vuur werd genomen door de Russen. Vanwege de schade aan het treinstation in Dnipro worden treinroutes door de stad omgeleid.

De regio Dnipro geldt als een belangrijk industriegebied, ook voor de oorlogsinzet van Oekraïne.

Door het bombardement kwamen in de nabijgelegen plaats Synelnykove zes mensen om. Daar werden onder meer enkele huizen geraakt. Volgens Rusland was de aanval echter niet gericht tegen burgers, maar tegen militaire doelen en infrastructuur.

Ook de verder naar het zuidwesten geleden stad Odesa werd vannacht met raketten aangevallen. Berichten over slachtoffers of schade zijn er daar nog niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl