Boet Phijffer is trefzeker namens Kampong (archieffoto)
NOS Sport

Kampong wint inhaalduel bij Oranje-Rood, klimt naar derde plaats

De hockeyers van Kampong hebben de inhaalwedstrijd bij Oranje-Rood donderdag met 2-0 gewonnen. In Eindhoven waren Silas Lageman en Boet Phijffer trefzeker voor de ploeg uit Utrecht, die door de zege naar de derde plek in de hoofdklasse zijn geklommen.

Voor Oranje-Rood betekent de nederlaag duur puntenverlies in de race om de koppositie. Na achttien wedstrijden is de achterstand op lijstaanvoerder Bloemendaal drie punten.

Hevige regenval

De topper tussen Oranje-Rood en Kampong was op 18 november een kleine vijf minuten bezig toen hevige regenval noodgedwongen een einde maakte aan de wedstrijd. Zodoende begonnen de ploegen de herkansing met nog 10 minuten en 40 seconden op de klok in het eerste kwart.

Stand Tulp Hoofdklasse

1. Bloemendaal 44 punten
2. Oranje-Rood 41 punten
3. Kampong 38 punten
4. Pinoké 37 punten
5. Rotterdam 34 punten
6. Klein Zwitserland 22 punten
7. Den Bosch 21 punten
8. HDM 17 punten
9. Amsterdam 17 punten
10. HGC 14 punten
11. Schaerweijde 12 punten
12. Laren 9 punten

Kampong begon sterk aan de hervatting en de bezoekers kregen al vroeg twee grote kansen. De onvermijdelijke voorsprong volgde in het tweede kwart. Lageman tikte een rebound binnen, nadat een schot van Jonas de Geus nog knap werd gered door de Eindhovense doelman.

Fraaie actie

Phijffer besliste het duel in het tweede kwart. De aanvaller werd volledig vrijgelaten in het doelgebied en kon van dichtbij binnenschieten. Het voorbereidende werk was van Bram van Battum, die de bal na een fraaie actie perfect afleverde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl