Yara Kastelijn met de bolletjestrui tijdens de Tour Femmes in 2023
NOS Wielrennen

Vlak parcours, toch bergpunten in eerste etappe Tour de France Femmes dankzij tunnel

Al na de eerste etappe van de Tour de France Femmes worden er bergpunten en de bijbehorende bolletjestrui uitgereikt, maakte Tourdirecteur Christian Prudhomme donderdag bekend in Rotterdam. En dat is best bijzonder, want die eerste etappe gaat van Rotterdam naar Den Haag.

Het 124 kilometer lange parcours door Nederland staat niet bekend om het heuvelachtige karakter. Toch kunnen er bergpunten verdiend worden, omdat de renners door de Maasdeltatunnel fietsen.

Vollering verwacht massasprint omhoog in Nederlandse tunnel voor bergpunten

Prudhomme benadrukt dat het extra speciaal is, omdat deze 'berg' onder water doorloopt. De helling van de Maasdeltatunnel is volgens de Tourorganisatie steil genoeg om punten uit te delen.

De tunnel ten oosten van Maassluis en Rozenburg, onderdeel van de Blankenburgverbinding, wordt pas in december geopend voor verkeer en gaat onderdeel worden van de autosnelweg A24.

'Gele Donderdag'

Prudhomme was in Rotterdam voor 'Gele Donderdag', de officiële aftrap van de steden die het Grand Départ mogen organiseren.

Op 12 augustus fietsen de vrouwen van Rotterdam naar Den Haag, een dag later staan de start in Dordrecht en een tijdrit in Rotterdam op het programma. De vierde etappe begint in het Limburgse Valkenburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl