NOS Voetbal

RKC-directeur Van Mosselveld naar FC Groningen, dat nog kan promoveren

Frank van Mosselveld is per 1 juli de nieuwe directeur van FC Groningen. De huidig directeur van RKC Waalwijk volgt in de Euroborg de vertrekkende Wouter Gudde op.

De 40-jarige Van Mosselveld tekent, na zeven jaar directeur te zijn geweest in Waalwijk, een contract voor vijf seizoenen in Groningen, dat derde staat in de eerste divisie.

Frank van Mosselveld

Bij de Groningers besloot de huidige directeur, Gudde, afgelopen november dat hij vertrekt. Dit omdat hij veel kritiek kreeg na de degradatie van de club en de aanhoudende slechte resultaten in de eerste helft van dit seizoen in de eerste divisie. Wel besloot hij aan te blijven tot het einde van het seizoen.

'Hopelijk Groningen en RKC in de eredivisie'

Zijn opvolger Van Mosselveld kent een lange historie in Waalwijk. Voordat hij er in een bestuursfunctie aan de slag ging, speelde de voormalig verdediger bijna tien jaar in het eerste elftal van RKC. In totaal kwam Van Mosselveld tot bijna 300 wedstrijden in het betaalde voetbal.

Nu gaat hij aan de slag als directeur bij een club waar hij nog geen verleden heeft. "Hoewel FC Groningen op dit moment een niveau lager speelt, zie ik een club met een enorme potentie en historie. Ik wil er aan bijdragen om de club weer naar het niveau te brengen waar het thuishoort."

Mogelijk doet Van Mosselveld met zijn overstap een stap achteruit van de eredivisie naar de eerste divisie. Maar wellicht blijkt het over een paar maanden juist andersom te zijn.

Onder leiding van trainer Dick Lukkien heeft FC Groningen nog altijd zicht op promotie. RKC moet nog degradatie zien te voorkomen. "Hopelijk spelen zowel RKC als FC Groningen volgend seizoen in de eredivisie", zegt Van Mosselveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl