Schreuders
NOS Voetbal

Groningen dankt tiener Schreuders en heeft promotie nog in eigen hand

FC Groningen heeft in de eerste divisie een krappe overwinning geboekt op bezoek bij VVV-Venlo. Door een laat doelpunt van de 19-jarige Jorg Schreuders werd het 0-1.

Daarmee houdt Groningen promotie naar de eredivisie in eigen hand. Het staat momenteel op de derde plaats met drie punten minder dan Roda JC, maar speelt nog tegen die club. Ook speelt Groningen nog tegen koploper Willem II. Die wedstrijd staat over twee weken op het programma.

Groningen en VVV maakten er een weinig verheffend duel van. Het was een trage wedstrijd waarin Groningen meer balbezit had, maar dit slechts mondjesmaat wist om te zetten in kansen. VVV stelde daar weinig tegenover in de tegenaanvallen.

Lang leek het duel dan ook af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Tot de 78ste minuut. Na een uitstekende actie langs de achterlijn wist Marvin Peersman de vrijstaande Schreuders te bereiken, die simpel kon binnentikken.

Voor de spelers van Groningen rest een flinke busrit terug naar huis vanuit Venlo. De spelers van VVV kunnen zich achter de oren krabben, want door de nederlaag raken de play-offplaatsen voor promotie naar de eredivisie uit zicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl