Arantxa Rus
NOS Sport

Rus zonder veel problemen naar tweede ronde op gravel in Rouen

Arantxa Rus heeft zich bij het WTA-toernooi in Rouen naar de tweede ronde geslagen. De nummer 53 van de wereld was op de overdekte gravelbaan in de Franse stad in twee sets de 19-jarige Amerikaanse qualifier Robin Montgomery (WTA-181) de baas: 6-3, 6-1.

Rus liet eerder deze maand te elfder ure verstek gaan bij de Nederlandse ploeg die in actie moest komen voor de Billie Jean King Cup - en zich ondanks de absentie van de kopvrouw plaatste voor de play-offs van later dit jaar. Ze gaf de voorkeur aan het spelen van een toernooi in Zaragoza.

Een succes werd die trip naar Spanje niet voor Rus, die er door toedoen van de latere toernooiwinnares Moyuka Uchijima (WTA-143) al in de eerste ronde uitvloog.

Anderhalf uur

In Rouen ging het een stuk beter. De Zuid-Hollandse, die doorgaans haar beste resultaten boekt op gravel, wist al snel een breek te plaatsen, verijdelde op 5-3 een rebreak en had vervolgens aan één kans genoeg om de eerste set naar zich toe te trekken.

De 33-jarige Rus, die vorig jaar met de 41ste positie haar hoogste ranking ooit haalde, drukte meteen door, al verliep dat allerminst zonder slag of stoot. Nadat ze Montgomery direct op een servicebreak had getrakteerd, had ze ruim twintig minuten nodig om zelf ongeschonden door de opslagbeurt te komen. Maar liefst negen keer wees het scorebord 40-40 aan.

Daarna ging het hard. Rus brak haar opponente nog twee keer en kon na anderhalf uur de felicitaties in ontvangst nemen. in de tweede ronde wacht mogelijk de als eerste geplaatste Russin Anastasija Pavljoetsjenkova als die weet af te rekenen met de Française Alice Robbe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl