NOS Wielrennenโ€ข

Vingegaard na twaalf dagen uit ziekenhuis: 'Nu tijd om volledig te herstellen'

Jonas Vingegaard heeft het ziekenhuis in het Spaanse Txagorritxu verlaten, zo laat de wielrenner weten via zijn ploeg Visma-Lease a Bike.

De 27-jarige Deen lag daar de afgelopen twaalf dagen na een lelijke valpartij in de Ronde van het Baskenland.

De Tour de France-winnaar van 2022 en 2023 brak bij die valpartij een aantal ribben en zijn sleutelbeen. Het was echter vooral een klaplong die hem lang in het ziekenhuis hield, omdat hij daarmee niet mocht vliegen.

Dankbaar

Op X laat Vingegaard weten dankbaar te zijn voor de zorg van het medisch personeel en de steun die hij kreeg van fans. "Hartverwarmend! Nu is het tijd om volledig te herstellen."

Zware valpartij in Baskenland: Vingegaard in ambulance, ook Roglic en Evenepoel onderuit

Vingegaard zou deze zomer in principe naar de Tour de France gaan als kopman van de Nederlandse formatie Visma-Lease a Bike. Dat is inmiddels onzeker, zo werd eerder al uitgesproken door Merijn Zeeman, sportief directeur van de wielerploeg. De Tour start op 29 juni.

Zeeman vroeg verder aandacht voor de veiligheid en gezondheid van de wielrenners. Vingegaard was namelijk niet het enige slachtoffer van een valpartij: in korte tijd kwamen meerdere renners zwaar ten val in verschillende wielerkoersen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl