Onder anderen de religieuze leider Mar Mari Emmanuel werd aangevallen tijdens de kerkdienst
NOS NieuwsAangepast

Onrust in Sydney na steekincident in kerk

In de Australische stad Sydney zijn meerdere mensen gewond geraakt bij een steekincident in een kerk, onder wie de voorganger. Volgens de politie heeft niemand levensbedreigende verwondingen opgelopen. De aanvaller is opgepakt.

De steekpartij leidt tot onrust in de stad. Plaatselijke media berichten dat zich honderden mensen hebben verzameld bij het gebedshuis in stadsdeel Wakeley en dat de menigte in de omgeving van de kerk steeds groter wordt. Zij zouden in de veronderstelling zijn dat de dader van de steekpartij nog binnen is. De oproerpolitie probeert mensen op afstand te houden. Vanuit een politiehelikopter worden omstanders opgeroepen te vertrekken.

Volgens The Sydney Morning Herald wordt met stenen en andere spullen gegooid naar de politie. Een politievakbond meldt dat daardoor ook politiemensen gewond zijn geraakt.

Video van incident

De aanval gebeurde tijdens een kerkdienst in een buitenwijk van de stad, zo is te zien op video's op sociale media. Volgens Australische media was de voorganger Mar Mari Emmanuel. Hij is bisschop van de conservatieve Assyrische kerk, en zeer actief op sociale media. Op Instagram heeft hij ruim 121.000 volgers. Op filmpjes is te zien dat de bisschop wordt aangevallen. De aanvaller lijkt daarbij meerdere malen op hem in te steken. Het motief voor de aanval is nog onduidelijk.

Afgelopen weekend werden zes mensen gedood bij een steekpartij in een winkelcentrum in Sydney. Voor zover bekend is er geen link met het incident van vandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl