Klanten verlaten het winkelcentrum in Sydney na een steekincident
NOS NieuwsAangepast

Man steekt zes mensen dood in winkelcentrum Sydney

In Sydney zijn bij een steekpartij in een druk winkelcentrum zeker zes doden gevallen, meldt de Australische politie. Ook zijn acht mensen gewond geraakt. Een van de gewonden is een kind.

Volgens Australische media rende een man met een mes het winkelcentrum binnen en stak daar meerdere mensen neer, waarna hij werd doodgeschoten door de politie. Het gaat om een 40-jarige man die een bekende is van de politie. Aangenomen wordt dat hij alleen heeft gehandeld.

De politie weet nog niet wat zijn motief was, maar er is geen link gevonden met een terroristische organisatie.

Premier geschokt

Het incident gebeurde rond 16.00 uur lokale tijd en speelde zich af in het Westfield-winkelcentrum, in de wijk Bondi Junction. Het pand is ontruimd en de politie roept mensen op om uit de buurt te blijven. De hulpdiensten en de politie zijn massaal uitgerukt.

Premier Albanese zegt diep geschokt te zijn en heeft zijn medeleven betuigd met de slachtoffers. Ook dankte hij de politie en de hulpdiensten voor hun inzet. Hij waarschuwt om niet te speculeren over motieven, want dat leidt volgens hem nergens toe.

Steekpartij in winkelcentrum Sydney

De Nederlander Kaj Hendriks was op het moment van de steekpartij aan het werk in het winkelcentrum. Rond 15.00 uur hoorde hij hard geschreeuw in het pand. "Het waren schreeuwen om hulp. Eerst dachten we dat het gewoon iemand was die gek deed, maar toen hoorden we schoten."

Hij beschrijft de paniek die ontstond en hoe de alarmen afgingen. "Mensen waren doodsbang, schreeuwden, vol angst. Wat gebeurde hier?"

"We kregen informatie over een man met een groot mes en dat hij meerdere mensen had neergestoken. Ik en mijn collega's waren gelukkig veilig, maar we moesten evacueren. De stem van de omroeper klonk bezorgd, wat onze bezorgdheid alleen maar vergrootte. Mijn hart gaat uit naar degenen die hun geliefden hebben verloren", aldus Hendriks vanuit Sydney.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl