Debora Jille en Cheryl Seinen
NOS Sport

EK-brons voor badmintonsters Jille en Seinen na nederlaag in halve finales

De Nederlandse badmintonsters Debora Jille en Cheryl Seinen moeten genoegen nemen met een bronzen medaille bij de EK badminton. Het duo werd uitgeschakeld in de halve finales van het toernooi in het Duitse Saarbrücken.

Jille en Seinen werden kansloos gelaten door het Franse koppel Anne Tran/Margot Lambert en verloren met 15-21, 12-21.

In de eerste set kon het als vierde geplaatste Nederlandse duo nog goed meekomen met het als tweede geplaatste Franse koppel, maar na de 15-15 tussenstand gingen de laatste zes punten verloren. In de tweede set was de pijp leeg en werd het een walk-over.

De uitschakeling komt hard aan voor het duo, vertelt Seinen: "Het is heel zwaar, we hoopten op de finale nadat we de vorige keer een mooie zilveren plak wonnen."

Laatste duel Seinen

Voor Seinen was het bovendien haar laatste wedstrijd als professioneel badmintonster, wat het duel een extra lading gaf. "Het was emotioneel, ik denk dat dat er ook wel uit kwam aan het einde. Aan het einde zeiden we tegen elkaar: laten we nog maar een beetje lachen op het veld. Toen lukte er ook nog een trickshot, dat was wel mooi."

In het vervolg van haar loopbaan gaat Seinen zich richten op het coachen van badmintonners. Voor de pas 24-jarige Jille is het einde als speelster nog lang niet in zicht: zij gaat door als badmintonster.

Jille en Seinen na uitschakeling: 'Deze komt heel hard binnen'

De badmintonsters waren al zeker van de bronzen medaille op het EK, die aan alle verliezend halvefinalisten wordt uitgereikt. Gisteren kregen de Nederlanders Robin Tabeling en Selena Piek die al na het verliezen van de halve finale in de categorie gemengd dubbel.

Geen Olympische Spelen

Al voor het EK was duidelijk dat Jille en Seinen de Olympische Spelen in Parijs niet zouden gaan halen. Ze konden zelfs met EK-winst niet genoeg punten verdienen om in de top zestien van de wereldranglijst te komen, waarmee deelname aan de Spelen gegarandeerd is.

Het gemengde duo Tabeling/Piek heeft zich deze week op het EK wel verzekerd van deelname aan Parijs 2024. Voor hen was het bereiken van de halve finales genoeg om de benodigde punten te verzamelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl