Het ongeluk gebeurde in de populaire badplaats Antalya
NOS Nieuws

Dertien mensen aangehouden na kabelbaanongeluk Antalya

De politie in Turkije heeft dertien mensen aangehouden na het ongeluk met een kabelbaan in de badplaats Antalya. Dat heeft minister Tunç van Justitie bekendgemaakt.

Bij het ongeluk kwam een man van 54 om het leven, zeventien mensen raakten gewond. Het ongeluk gebeurde gisteren toen een van de palen die de kabelbaan dragen omviel. Vervolgens botste een cabine tegen die paal, waarna de inzittenden eruit vielen, op de berghelling die onder de kabelbaan ligt.

Zo'n veertig mensen zaten vandaag nog vast in verschillende gondels van de kabelbaan. Aan het einde van de middag kwam het bericht dat zij allemaal in veiligheid zijn.

Top van de heuvel

Uit voorlopig onderzoek blijkt volgens minister Tunç dat roest op verbindingspunten en beschadigde katrolsystemen mogelijke oorzaken van het ongeluk zijn.

Er zou geen noodactie- en evacuatieplan zijn voor dit soort gevallen. De dertien verdachten zijn medewerkers van het bedrijf dat de baan exploiteert en medewerkers van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het onderhoud.

De Tunektepe-kabelbaan brengt bezoekers van het populaire strand Konyaalti naar de top van de heuvel Tunektepe, op 618 meter hoogte. Daar is een uitkijkpunt over Antalya. Veel Turken waren vrijdag nog vrij vanwege de feestelijkheden na de vastenmaand ramadan.

Ongeluk met kabelbaan in Antalya

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl