NOS SportAangepast

Handbalsters plaatsen zich voor derde keer op rij voor Olympische Spelen

Handbalsters winnen van Tsjechië en hebben olympisch ticket binnen

De Nederlandse handbalsters hebben zich voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs geplaatst.

Oranje boekte tegen Tsjechië zijn tweede overwinning op het olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Torrevieja (32-18) en is door een nederlaag van Argentinië zeker van een plek bij de eerste twee. Nederland plaatst zich na 2016 en 2020 voor de derde keer voor de Spelen.

Zondag is de laatste wedstrijd van Oranje bij het OKT tegen Spanje.

Een feestje

"Ik denk dat iedereen van tevoren wist dat we moesten winnen, en dat we dan heel erg dichtbij zouden zijn", zei Lois Abbingh in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. "Dat hebben we fantastisch gedaan. Het was echt een feestje."

"Los van het begin tegen Argentinië gisteren, hebben we voor de tweede dag op rij een goede wedstrijd gespeeld."

Sterke start

Het Oranje van bondscoach Per Johansson schoot tegen Tsjechië uit de startblokken. De Tsjechen maakten daarentegen veel fouten in de opbouw, terwijl bijna alles lukte bij Nederland. Na tien minuten stond het maar liefst 7-0. Dione Housheer was met drie treffers uitermate sterk begonnen.

De Tsjechen kwamen na zeven tegentreffers eindelijk op het scorebord. De trein van Nederland raakte niet ontregeld. Na een halfuur windkracht 10 was de storm tijdelijk uitgeraasd, Oranje ging met 18-6 de pauze in.

Bo van Wetering tijdens het duel met Tsjechië

Na rust ging Nederland gecontroleerd verder. Er vielen minder goals, maar de Tsjechen kwamen niet dichterbij. Een vervelend moment was er voor de Tsjechische doelvrouw Sabrina Novotná. Zij kreeg van dichtbij een bal hard tegen haar gezicht en ging naar de grond. Novotná kon het veld lopend verlaten, maar het was een vervelende klap.

Bo van Wetering en Angela Malestijn waren met zeven treffers het vaakst trefzeker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl