De rechtbank in Düsseldorf
NOS Nieuws

Drie Duitse jongeren vast op verdenking van plannen terroristische aanslag

In Duitsland zitten drie jongeren vast op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het drietal van 15 en 16 jaar oud had volgens het Openbaar Ministerie "een islamitisch gemotiveerde terroristische aanslag gepland en ermee ingestemd deze te plegen".

Ze zouden van plan zijn geweest om politieagenten en mensen in kerken aan te vallen met messen en molotovcocktails, in naam van de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS). Ook zouden de jongeren hebben overwogen om vuurwapens te kopen.

De drie jongeren komen uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen: een 15-jarig meisje uit Düsseldorf, een 16-jarig meisje uit het district Soest en een 15-jarige jongen uit het district Märkischer Kreis. De rechtbank in Düsseldorf had tijdens het paasweekend arrestatiebevelen tegen hen uitgevaardigd.

De jongeren zaten volgens veiligheidsbronnen samen in een chatgroep. Die chatgroep kwam aan het licht in het onderzoek naar een andere 16-jarige die was opgepakt omdat hij plannen had naar IS-gebied af te reizen.

De drie jongeren hadden nog geen concreet plan met plaats en tijdstip voor de aanslag, maar onderzoekers "zagen absoluut het gevaar", schrijft Süddeutsche Zeitung.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl