NOS Wielrennen

Van Aert moet ook Giro d'Italia overslaan: 'Kan op dit moment helemaal niet trainen'

Wout van Aert moet ook de Giro d'Italia laten schieten. De Belg van Visma-Lease a Bike heeft nog te veel last van zijn gebroken ribben, die hij opliep bij een val in Dwars door Vlaanderen.

Daardoor kan hij onvoldoende trainen voor de Ronde van Italië, die op 4 mei van start gaat. De Fransman Christophe Laporte is aangewezen als vervanger.

"Mijn ribben beperken mijn bewegingsvrijheid. Ik kan op dit moment helemaal niet trainen", licht Van Aert zijn besluit toe in een videoboodschap van de ploeg. Ik heb wel weer mijn eerste pedaalslagen gemaakt op de fiets, maar nog onvoldoende om van een serieuze training te kunnen spreken."

Van Aert brak ruim twee weken geleden zijn sleutelbeen, meerdere ribben en zijn borstbeen bij een val in Dwars door Vlaanderen. Daardoor moest hij ook al de belangrijkste voorjaarsklassiekers laten schieten.

Naast het winnen van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, was de Giro d'Italia dit seizoen een hoofddoel voor Van Aert.

"Ik ben heel teleurgesteld dat ik ook mijn tweede grote doel van het seizoen moet missen. Maar op dit moment moet ik mijn gezondheid vooropstellen", aldus de 29-jarige Belg.

Bekijk de val van Van Aert tijdens Dwars door Vlaanderen:

Van Aert breekt sleutelbeen bij harde val in Dwars door Vlaanderen

Eerder moest Wilco Kelderman zich ook al afmelden voor de Italiaanse ronde. De Nederlander van Visma-Lease a Bike is niet genoeg hersteld van zijn sleutelbeenbreuk, die hij vorige maand opliep in Parijs-Nice. Koen Bouwman neemt zijn plaats in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl