NOS NieuwsAangepast

Opnieuw problemen met toestel Boeing: kap van motor laat los tijdens vlucht

Een Boeing 737-800 van de Amerikaanse maatschappij Southwest Airlines heeft zijn vlucht moeten afbreken nadat het een kap van een van de motoren had verloren. Het toestel moest terugkeren naar de luchthaven van Denver. De losgeraakte kap had een van de vleugelkleppen geraakt. Het is het zoveelste incident met een toestel van Boeing.

Het vliegtuig was op weg naar Houston. In opgenomen gesprekken van de luchtverkeersleiding die in handen zijn van CNN zegt een van de piloten dat passagiers en de bemanning tijdens de vlucht iets hards op de vleugel hoorden. Niemand raakte gewond.

In een video is te zien dat de motorkap al bij het taxiën loszit:

Southwest Airlines laat weten dat een vervangend toestel de passagiers naar hun bestemming heeft gebracht. "We verontschuldigen ons voor het ongemak van hun vertraging, maar we geven onze hoogste prioriteit aan de ultieme veiligheid voor onze klanten en medewerkers", staat in een verklaring van de vliegmaatschappij.

Luchtvaartautoriteit FAA doet onderzoek naar het incident. Boeing heeft niet gereageerd.

Er zijn de laatste tijd vaker incidenten met toestellen van Boeing. Vrijdag werd bekend dat de fabrikant 160 miljoen dollar heeft betaald aan Alaska Airlines als compensatie voor het losraken van een deurpaneel. Vanwege de problemen heeft de topman van Boeing zijn vertrek aangekondigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl