Verstappen en teamgenoot Pérez staan morgen op de eerste startrij
NOS Sport

Verstappen pakt in Japan zijn vierde poleposition dit jaar, met minimaal verschil

Max Verstappen heeft poleposition voor de Grand Prix van Japan veroverd. Het scheelde weinig: op het circuit van Suzuka was hij slechts 66 duizendsten sneller dan Sergio Pérez.

Achter het Red Bull-duo op de startopstelling staan Lando Norris, Carlos Sainz en Fernando Alonso. Thuisrijder Yuki Tsunoda eindigde op de tiende plek, tot grote vreugde van het Japanse publiek.

Verstappen scheurt langs de kersenbloesem op Suzuka

Verstappen pakte tot nu toe bij alle vier de races van dit jaar poleposition. Het is de 36ste pole in zijn loopbaan. Bij de twee voorgaande races in Japan mocht Verstappen ook vooraan beginnen. Hij wist die races ook te winnen.

'Lastig voor de banden'

Verstappen is blij met de pole, maar noemde de baan wel een uitdaging. "Deze baan is erg lastig voor de banden. Het werkt niet altijd als je tot het uiterste gaat. Uiteindelijk is de pole het belangrijkste. Natuurlijk wil je dat elke ronde perfect is, maar op een baan als deze is dat niet altijd het geval."

Pérez kwam dicht bij zijn Red Bull-collega, zeker in Q3: "Het was spannend met Max. Het voelde als een goede ronde."

Waarom lukte het net niet? "Als het zo dicht bij elkaar zit, dan kan alles het verschil maken. Ik had geen goed begin van de ronde, dat heeft misschien het verschil gemaakt."

Verstappen was in alle drie de sessies van de kwalificatie de snelste. Lance Stroll (Aston Martin) was in Q1 de voornaamste afvaller.

In Q2 zorgde Tsunoda voor de grootste verrassing door de tiende tijd neer te zetten. Zijn ervaren teamgenoot Daniel Ricciardo kwam zes honderdsten van een seconde tekort en moet zondag als elfde van start.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl