Wekdienst 5 april
NOS Nieuws

Wekdienst 5/4: Renovatie brug A7 van start • Voetbalsters starten EK-kwalificatie

Goedemorgen! Vandaag begint de renovatie van de brug in de A7 bij Purmerend. En het Nederlands elftal trapt de kwalificatiereeks voor het EK voetbal bij de vrouwen van 2025 af met een wedstrijd tegen Italië.

Eerst het weer: vanuit het westen neemt de bewolking toe, gevolgd door enige tijd regen. Vanmiddag wordt het weer droog en breekt de zon door. Bij veel wind wordt het 13 tot 18 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Rijkswaterstraat start vandaag met het versterken van de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De werkzaamheden duren vijf maanden en moeten op 1 september zijn afgerond. Automobilisten moeten rekening houden met grote verkeershinder en extra reistijd die kan oplopen tot een uur.
  • Het Nederlands vrouwenelftal opent de kwalificatiereeks voor het EK voetbal van 2025 in Zwitserland met een wedstrijd tegen Italië. De wedstrijd in Cosenza begint om 18.15 uur. Noorwegen en Finland zijn de andere tegenstanders in de groep. De beste twee landen van de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK.
  • De Europese politie-organisatie Europol presenteert vanochtend zijn rapport over de 800 gevaarlijkste criminele netwerken in de Europese Unie.
  • En de Amerikaanse president Biden brengt een bezoek aan de stad Baltimore, waar anderhalve week geleden een brug instortte nadat een vrachtschip tegen een pijler was aangevaren. Zes mensen die op de brug aan het werk waren, raakten vermist. Inmiddels zijn twee lichamen geborgen. Biden is van plan om nabestaanden te ontmoeten.

Dit is er vannacht gebeurd:

De hulpdiensten in Taiwan zijn nog op zoek naar achttien vermiste mensen na de zware aardbeving van woensdag. Het aantal mensen dat de natuurramp niet heeft overleefd staat op tien.

Onder de vermisten zijn vier buitenlanders, meldt de brandweer. Zij komen uit India, Canada en Australië. Ook worden er nog zes mensen vermist op een wandelpad in een natuurgebied. Een team van 45 reddingswerkers is naar hen op zoek.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Door een combinatie van El Niño en klimaatopwarming stijgt de temperatuur van de oceaan nu razendsnel. Dat is funest voor de koraalriffen van het Great Barrier Reef. Correspondent Meike Wijers bezocht het rif met onderzoekers.

Het Great Barrier Reef is in levensgevaar

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl