NOS Wielrennen

Vos won al meer dan 250 keer, maar Parijs-Roubaix nog niet: 'Verheug me op afzien'

Er zijn maar weinig grote wielerwedstrijden die Marianne Vos nog niet heeft gewonnen. Maar zaterdag staat er in Noord-Frankrijk één op het programma die nog ontbreekt op het palmares van de 36-jarige renster: Parijs-Roubaix.

Vos kijkt uit naar Parijs-Roubaix: 'Verheug me op het gevecht, zelfs het afzien'

Voor de vierde editie van 'De Hel van het Noorden' voor vrouwen is Vos een van de grote favorieten, want de kopvrouw van Visma-Lease a Bike is in vorm. Vorige week voegde ze met Dwars door Vlaanderen weer een klassieker toe aan haar palmares op de weg, nadat ze haar Vlaamse voorjaar al was begonnen met een zege in Omloop Het Nieuwsblad.

Vos kijkt enorm uit naar de wedstrijd van zaterdag, waarbij de vrouwen zeventien kasseistroken voor de wielen krijgen, waaronder de gevreesde stroken Mons-en-Pévèle en Carrefour de l'Arbre.

"Ik verheug me op de koers, op hopelijk goed meedoen in de finale. Zelfs op het gevecht en ook zelfs wel op het afzien", somt de renster in aanloop naar de belangrijke wedstrijd op.

Het podium bij de eerste editie van Parijs-Roubaix, met Marianne Vos op de tweede plaats

"Het is gewoon echt een heroïsche koers. Ik denk niet dat iemand gaat zeggen dat het fijn is om over kasseien te dokkeren, want fijn is anders. Maar die ene koers in het jaar is wel heel speciaal", zegt Vos, die de pas drie jaar oude vrouwenkoers twee keer eerder reed.

Het moet meezitten

Bij de eerste editie in 2021 werd ze tweede achter Lizzie Deignan, vorig jaar moest ze het doen met een tiende plaats. In 2022 moest Vos de wedstrijd laten schieten vanwege een positieve coronatest.

Zaterdag zou ze heel graag ook op het vélodrome van Roubaix eens zegevieren. "Natuurlijk", zegt Vos. Maar de ervaren renster weet: "Het is ook een koers waar je je niet blind op moet staren. Het moet ook meezitten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl