NOS Voetbal

Uitblinker Cillessen kan puntenverlies NEC niet voorkomen bij Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - NEC

NEC heeft dinsdagavond een 'tussendoortje' in de eredivisie gelijk gespeeld bij Fortuna Sittard. Na de goede overwinning op PSV afgelopen weekend was het voor de Nijmegenaren vooral zaak om het goede gevoel te behouden richting de derby tegen Vitesse, komende zondag.

Dat lukte deels en dat was vooral te danken aan keeper Jasper Cillessen.

De 1-1 was voor de Nijmeegse ploeg een teleurstelling. Dat is ook niet zo gek in een tot nu toe glorieus seizoen. NEC staat namelijk vijfde, versloeg dus koploper PSV, speelt vaak goed voetbal en treft deze maand Feyenoord in de bekerfinale.

Bekijk hier de reacties van Jasper Cillessen en Rogier Meijer:

Dinsdagavond ging het allemaal wel een stuk moeizamer. Hoewel sterkhouders Koki Ogawa en Tjaronn Chery er juist weer bij waren na hun afwezigheid afgelopen weekend, was het voor de ploeg van trainer Rogier Meijer vooral achter Fortuna aanlopen in Sittard.

Cillessen in topvorm

Cillessen toonde in Limburg maar weer eens dat hij in een goede vorm verkeert. Afgelopen zaterdag pakte hij tegen PSV zijn allereerste strafschop in de eredivisie en ook dinsdagavond was hij weer van grote waarde voor zijn ploeg.

De Groesbeker voorkwam na een half uur met zeker vijf reddingen een voorsprong voor de thuisploeg. Iñigo Córdoba probeerde het met een kopbal en een rebound, maar Cillessen had katachtige reddingen in huis. Daarna tikte de keeper een inzet van Deroy Duarte op de lat en keerde hij een schot van Kaj Sierhuis.

Kaj Sierhuis passeert NEC-goalkeeper Jasper Cillissen

Vlak voor rust probeerde Córdoba het nog één keer, maar weer stond de Groesbeekse keeper als een huis.

Toch een voorsprong

Waar NEC dus makkelijk op achterstand had kunnen staan, kwam de ploeg uit Nijmegen wel op voorsprong. Mees Hoedemakers stuurde Rober González weg die met een prachtige pirouette de bal meenam richting het doel en vervolgens ook nog kon afwerken door de benen van de Velpse doelman Michael Verrips.

Rober Gonzalez viert zijn treffer in Sittard

Het zorgde er niet voor dat NEC beter ging voetballen. Fortuna ging juist nog harder op zoek naar een Limburgs doelpunt. Nadat Cillessen weer een inzet had gekeerd, nu een poging van Rodrigo Guth, moest de doelman toch capituleren.

Bram Nuytinck verloor iets te makkelijk een duel waardoor Sierhuis uiteindelijk aan de bal kon komen. De spits die al zo in vorm was, wist nu raak te schieten.

Teleurstellingen

De wedstrijd werd zo alsnog een teleurstelling voor NEC richting de burenruzie van komende zondag tegen Vitesse. Helemaal omdat Rogier Meijer ook nog twee spelers uit zag vallen die hij kort daarvoor in het veld had gebracht. Sontje Hansen en Yvandro Borges Sanches moeten afwachten of zij wel mee kunnen doen in Gelredome.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl