Foto's die zijn gedeeld door het nieuwe Instagramaccount van de Japanse keizerlijke familie
NOS Nieuws

Japanse keizerlijke familie voor het eerst op sociale media, 'verlate, maar logische zet'

De Japanse keizerlijke familie heeft een account op Instagram in het leven geroepen. Het is voor het eerst dat het Japanse hof via sociale media te volgen is.

Sinds gisteren zijn officiële bezoeken en andere activiteiten van keizer Naruhito en diens vrouw Masako te volgen op het platform. De keizerlijke familie hoopt daarmee meer jongeren te bereiken. Voorheen werd informatie alleen gedeeld via de eigen website, die niet bepaald met de tijd is meegegaan.

Het account heeft in nog geen twee dagen tijd al meer dan een half miljoen volgers gekregen. Vooralsnog worden er alleen foto's en video's gedeeld van publieke activiteiten van eerder dit jaar, zoals een bezoek aan een museum, het bijwonen van een ceremonie en een toespraak van de keizer.

Onder de gebruiksnaam kunaicho_jp zijn inmiddels zo'n zestig foto's en video's gedeeld. Anders dan andere vorstenhuizen deelt de keizerlijke familie geen foto's uit de privésfeer.

Het is de bedoeling dat er op den duur ook activiteiten op worden gedeeld van andere leden van de keizerlijke familie, zoals kroonprins Fumihito en kroonprinses Kiko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl