Een recente zoekactie bij de Matterhorn na een lawine (beeld ter illustratie)
NOS Nieuws

Drie doden na lawine in Zwitsers wintersportgebied

In de Zwitserse wintersportplaats Zermatt zijn bij een lawine drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon is gewond onder de sneeuw vandaan gehaald, zegt de politie.

De lawine vond rond 14.00 uur plaats tussen enkele skipistes. Veel wintersporters zagen hoe meerdere mensen op een steile helling meegesleurd werden door de sneeuwmassa. De reddingsdiensten spreken van een "grote lawine".

De politie begon meteen een zoekactie. Er werd gezocht met honden en er zijn meerdere helikopters ingezet. De zoekactie is inmiddels gestaakt. Over de identiteit van de slachtoffers is niets bekendgemaakt.

In het skigebied geldt momenteel waarschuwingsniveau vier op een schaal van vijf. Vandaag nog waarschuwde het Zwitserse Instituut voor Sneeuw- en Lawineonderzoek (SLF) voor het toegenomen lawinegevaar. "Er zijn zeer grote en soms extreem grote spontane lawines te verwachten", aldus het SLF.

De afgelopen dagen is er op sommige plekken in het skigebied 1 tot 2 meter sneeuw gevallen. Ook de harde wind zorgt voor een groter risico, omdat de sneeuw kan ophopen. Vooral boven de boomgrens is het lawinegevaar groot.

In Zwitserland zijn deze winter al veertien mensen omgekomen bij twaalf verschillende lawines.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl