Een laatste groet van zijn fans voor rapper Def Rhymz
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Rotterdam neemt afscheid van rapper Def Rhymz

Fans, familie en vrienden hebben vanmiddag op een drukbezochte 'rouwtocht' dwars door de Rotterdamse wijk Crooswijk afscheid genomen van rapper Def Rhymz.

Def Rhymz (53), echte naam Dennis Bouman, overleed vorige week zondag aan hartfalen terwijl hij in afwachting was van een donorhart.

De rapper stond vooral bekend om zijn nummer 1-hits Schudden en Doekoe die hij rond de eeuwwisseling scoorde.

Grote hoeveelheid bloemen

Bouman werd geboren in Suriname maar groeide op in Crooswijk. Daar hadden zich vanmiddag honderden mensen verzameld om een laatste groet te brengen aan de zanger. De kist werd een uur lang door de wijk gereden en verdween bijna onder de grote hoeveelheid bloemen en Surinaamse vlaggen die de fans op de auto gooiden.

De rouwstoet voor rapper Def Rhymz door Rotterdam Crooswijk werd druk bezocht:

Rouwstoet voor Def Rhymz door Rotterdam Crooswijk

Familie en vrienden van Def Rhymz lieten weten de rouwtocht te organiseren om "iedereen de mogelijkheid te geven om op gepaste wijze afscheid te nemen". Vanmiddag is er ook nog een afscheidsbijeenkomst, maar die is besloten.

Crowdfunding

Bouman wordt in zijn geboorteland Suriname begraven. Nabestaanden zetten eerder deze week een succesvolle crowdfundingsactie op om de begrafenis te kunnen betalen. Binnen 24 uur haalden ze het streefbedrag van 40.000 euro op. Dat betekent dat niet alleen de begrafenis in Suriname plaatsvindt, maar ook dat de nabestaanden mee kunnen.

Later dit jaar komt er ook nog een concert om het leven en de muziek van Def Rhymz te vieren, zo kondigt dj E-Fortes aan. De dj begeleidde de rapper de afgelopen jaren muzikaal.

Advertentie via Ster.nl