NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: Dertig jaar na Nirvana

Op 5 april 1994, vandaag dertig jaar geleden, overleed Kurt Cobain. De zanger van grungeband Nirvana was 27 jaar.

Drie jaar daarvoor gaf Nirvana een legendarisch concert in Paradiso in Amsterdam. In deze podcast vertelt Adrian Roling, die er bij was, hoe het er die avond aan toe ging.

Nu nog steeds lopen jonge mensen in Nirvana-shirts over een festivalterrein. Ze luisteren naar de muziek en laten zich er door inspireren - zoals Ivo Schot van de band Subterranean Street Society. Hij legt uit hoe je Nirvana terughoort in zijn liedjes.

Volgens muziekjournalist Atze de Vrieze heeft Kurt Cobain artiesten iets belangrijks geleerd: dat je hele eigenwijze dingen kunt doen, en echt je eigen weg kunt kiezen.


Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie en montage: Dieuwke Teertstra

Redactie: IJsbrand Terpstra

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl