Logo's van de datingapps Tinder en Bumble
NOS Nieuws

'Tinderverkrachter' krijgt 18 jaar celstraf in Frankrijk

Een 38-jarige fotograaf is in Frankrijk veroordeeld tot achttien jaar cel voor vijftien gevallen van seksueel misbruik. Salim B. kwam via onder andere datingsapps in contact met zijn slachtoffers, wat hem de bijnaam 'Tinder-verkrachter' opleverde.

De fotograaf lokte tussen 2014 en 2016 vrouwen naar zijn huis voor een fotoshoot. Hier gaf hij ze alcoholische drankjes met daarin drugs, waardoor ze in een roes raakten. Bij negen vrouwen werden verdovende middelen gevonden bij toxicologisch onderzoek.

De man was aangeklaagd voor seksueel misbruik van zeventien vrouwen. Hij is veroordeeld voor twaalf verkrachtingen en drie andere gevallen van seksueel misbruik. In twee zaken was er volgens de rechter niet genoeg bewijs.

Spreadsheet met complimenten

De fotograaf ging volgens de aanklagers systematisch te werk. Hij hield bijvoorbeeld een spreadsheet bij met complimentjes die hij stuurde aan de vrouwen.

Hij werd in 2016 aangehouden en zat vervolgens tweeënhalf jaar in de gevangenis. In 2019 werd hij in afwachting van de rechtszaak onder toezicht vrijgelaten. Hij sloeg volgens de aanklagers toen opnieuw toe. Daarvoor staat hij in een tweede zaak terecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl