Ángel Di María

Ondanks drie gemiste strafschoppen wint Benfica van hekkensluiter bij rentree Kökçü

Benfica heeft vrijdagavond met grote moeite gewonnen van Chaves, de hekkensluiter in de Portugese competitie. De topclub van coach Roger Schmidt kreeg in het duel twee strafschoppen, mocht er één opnieuw nemen, maar verzilverde geen van die buitenkansjes.

Uiteindelijk won Benfica de thuiswedstrijd ternauwernood met 1-0.

In de eerste helft mocht Ángel Di María aanleggen vanaf elf meter. Na een trage aanloop schoof hij de bal half in de linkerhoek, waardoor de geduldige Chaves-keeper Hugo Souza eenvoudig kon redden.

Na een vrachtlading gemiste kansen van Benfica, en zo mogelijk nog meer gele kaarten van Chaves (acht in totaal), ging de bal na ruim een uur spelen opnieuw op de stip.

• AFP
    Arthur Cabral
  • AFP
    Arthur Cabral na twee missers
  • AFP
    João Neves viert de verlossende 1-0

Na de misser van Di María was het de beurt aan de Braziliaan Arthur Cabral. De spits koos dezelfde hoek als zijn Argentijnse ploeggenoot en schoot beter in, maar vond ook Souza op zijn pad. Cabral kreeg een herkansing, omdat verdedigers van Chaves te vroeg waren ingelopen.

Ook de derde poging ging mis: Cabral koos dezelfde hoek en Souza redde opnieuw. De Braziliaanse doelman waande zich al de held van de avond, tot hij twintig minuten voor tijd alsnog de beslissende treffer moest slikken. João Neves kopte een vrije trap door, buiten bereik van Souza: 1-0.

Benfica blijft door de zege de enige concurrent van koploper Sporting in de titelstrijd. Chaves, dat vorig jaar knap zevende werd, stevent af op degradatie.

Kökcü invaller

De in genade aangenomen Orkun Kökcü viel even later in, zijn eerste minuten na het relletje met trainer Schmidt, die de voormalig Feyenoorder uit de selectie zette na kritische uitlatingen in De Telegraaf.

Kökcü kwam in het veld voor een andere voormalig eredivisiespeler: David Neres (ex-Ajax). Oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes speelde negentig minuten bij de club uit de hoofdstad.